Her får du hjælp til

Genhusning i Gadehavegård


Spørg Lene om genhusning

Læs folderen eller Se spørgsmål & svar

Her får du hjælp med genhusning – hvis du skal flytte ud i en periode eller flytte permanent

Lene Bruun Hansen
Ring Tlf.
201 201 12

ml. kl. 8-10 i hverdage

Mail: LBH@DOMEA.DK

Nagihan Cetin
tilbage efter barsel torsdag d. 17. 11.22

Tlf. 91 17 81 02 Mail: NAC@DOMEA.DK

Social- & økonomisk rådgivning

Skriv eller ring til Sara


raadgivning@domea.dk

Sara tlf: 2032 4664

Thomas Bak er stoppet 1.11. 2022

Thomas barselsvikariat er er udløbet, og han er derfor stoppet som genhusnings-konsulent i Gadehavegård fra 1. november 2022.

Du skal derfor kontakte Lene eller Nagihan (fra 17.11.2022)


Seneste nyt om genhusningen


af Udviklingsplanen ved Nanna Rohweder d.24. januar 2023


Kom forbi genhusningskontoret og se hvordan GHG udvikler sig frem til 2030
Hvor skal man parkere i fremtiden? Hvordan ser en ældrebolig ud ? Hvad bliver huslejen i tilgængelighedsboligerne Hvordan ser et hjem ud, der er sammenlagt? Alt det og meget mere kan du nu se i Genhusningskontoret, Sylen 23, st. th. hver torsdag fra kl. 14-17 Kom forbi og se og hør mere

af Udviklingsplanen ved Nanna Rohweder d.22. december 2022


Jule- & Nytårshilsnen fra Byggeudvalget
I starten af det nye år kan du se og høre, hvad der skal ske i 2023. Byggeudvalget inviterer til en Info-café i beboerhuset 17. januar fra kl. 17 til kl. 19. Du kan bare komme forbi. Onsdag d. 18. er Nanna i info-caféen fra kl. 10-16.

Hvad er rigtigt?

Er du i tvivl om, hvad der er rigtigt og forkert om genhusning, så er der mange steder du kan finde de rigtige oplysninger:

  • I det brev du og alle andre beboere fik i juni 2020

  • I genhusningsfolderen som er omdelt til alle Gadehavegårds beboere.

  • Kontakte genhusningskonsulenterne i deres telefontid hverdage mellem kl. 8 – 10 eller send en mail til dem (se deres tlf. nr. og emailadresser øverst)

  • Møde personligt op på genhusningskontoret torsdag kl. 14 – 17, Sylen 23, st.th. i genhusningskontoret.

Vi møder jer også, når vi skal oplyse om genhusning til Åbent Hus, udstillinger, workshops, beboermøder og mindre blokmøder mm.De mest almindelige spørgsmål og svar

Indskud & Boligstøtte – sådan søger du mm.

Får jeg mit indskud tilbage, hvis jeg skal genhuses permanent?

Ja, hvis huslejen er betalt samt:

  • Boligen efterlades hovedrengjort og i god stand (dette gælder også evt. have) og der ikke er mangler og mislighold (dette afgører syn og skønspersonalet fra Driftcentret) . så den kan bruges som midlertidig genhusningsbolig eller kortvarig lejekontrakt.
  • Boligen er efterladt sådan at håndværkerne har acceptable forhold at arbejde i.

Hvis boligen (og evt. haven) ikke er efterladt ryddet, hovedrengjort og i pæn stand, vil der blive trukket af dit indskud til betaling af rengøring m.v.


Der tilbageholdes et mindre beløb (typisk 1.000 kr.) til senere afregning af forbrug (vand, varme).

Bliver mit indskud reguleret til dagens priser?

Enkelte beboere, der har boet i Gadehavegård i mange år, vil opleve, at der bliver en mindre regulering af deres indskud. Ved fraflytning vil øvrige beboere få det oprindelige indskud tilbage, som de i sin tid har indbetalt.

Får jeg mit indskud tilbage, hvis jeg flytter til en midlertidig bolig?

Ved midlertidig genhusning vil dit indskud slet ikke blive berørt. Det bliver i kontraktboligen.

Ved permanent genhusning vil dit oprindelige indskud kun blive overført til din nye bolig hvis du genhuses permanent i Gadehavegård eller andre af DFB’s boligafdelinger, uanset om boligen bliver større eller mindre. Du skal dog betale differencen mellem dit betalte indskud og dit nye indskud. (læs mere i Genhusningsfolderen )

Skal jeg betale indskud til midlertidig genhusningsbolig?

Nej. Når der laves en aftale om midlertidig genhusning bliver indskud, husleje, boligsikring, folkeregisteradresse i din kontraktbolig. Det er altid den laveste husleje i genhusningsperioden, der skal betales: Den billigste af hhv. din kontraktbolig og den midlertidige genhusningsbolig.

Eksempel: Din kontraktbolig koster 7.000 kr. i husleje, men huslejen er på 5.000 kr. i genhusningsboligen. Du skal derfor betale 5.000 kr. i husleje pr. mdr. + forbrug i genhusningsperioden.

Jeg har et indskudslån gennem Høje-Taastrup Kommune. Kan jeg få et nyt lån ved permanent genhusning?

Der vil her foregå en individuel sagsbehandling ift. indskudslån. Den enkelte beboer er selv ansvarlig for håndtering af sit indskudslån.

Inden renoveringen/ nedrivningen starter vil vi tale med Høje-Taastrup Kommune (HTK) om proceduren.

Typisk vil et tidligere indskudslån blive afregnet før et nyt indskudslån optages, hvis indtægtsforholdene er uændrede.


Eksempel: Hvis du har et indskudslån på 10.000 kr. og betaler 600 kr. af om måneden på en afdragsordning fra HTK , og du mangler at betale de sidste 4.000 kr., så går Domea.dk i dialog med HTK og afregner dit restindskud.


Der kan dog opstå komplikationer, hvis der via foged er taget pant i nuværende betalt indskud. Husk at oplyse dette, når du skal have nyt indskudslån.

Kontakt Social- og økonomirådgiverne, hvis du har brug for hjælp.

Sådan søger du om lån til beboer-indskud
Sådan søger du om varmetillæg som pensionist

Flyttehjælp – kælderrum – gratis opmagasinering mm.

Kan jeg få økonomisk og fysisk flyttehjælp?

Fra d. 1. januar 2021 har alle beboere med fast kontrakt kunnet få flyttehjælp. Vi har en aftale med et fast flyttefirma, som også sørger for opmagasinering for beboere, der skal flytte midlertidigt.

Hvis du vælger at flytte selv, er der aftalt faste beløb til dækning af dine flytteudgifter. (se mere i Genhusnings-folderen).

Vi kan give særlig omsorg til ældre, handicappede og syge.

Din flytning skal aftales med og godkendes af os i genhusningsteamet.

Opmagasinering af dit indbo

Hvis du skal flytte ud midlertidigt kan de møbler, ting og sager, som du kan undvære (fx. indbo som reoler, billedrammer, skrivebord osv.) blive sendt til opmagasinering, hvor det opbevares i sikkerhed. Opmagasinering af dit indbo vil være en del af flytteaftalen, og du har derfor ingen udgifter til det.

Opsigelsesvarsel ved permanent fraflytning

Opsigelsesvarslet for alle lejere med en fast kontrakt i DFB-Gadehavegård er nedsat til løbende måned plus en måned. Dog altid sådan, at der skal være tid til istandsættelse af lejligheden, hvis denne efterfølgende skal udlejes på en midlertidig lejekontrakt. Derfor skal der betales 14 dages husleje til istandsættelse.

Jeg er skrevet op til intern flytning. Får jeg stadig tilbud?