Fra: Det Boligsociale Team d. 30. marts 2022


Se Gadehavegård set med arkitekt-studerendes øjne fra 2019-2022

Da 23 beboere hjalp 122 arkitektstuderende med at vise dem deres Gadehavegård i 2021 var der corona. Så de unge studerende lavede film. I 2022 kunne de besøge de gæstfrie beboere og blive vist rundt i deres kvarter.

De fælles overordnede tematikker for arkitekternes kursus i 2021 var “Det Almene” og “Inklusion”. Det inspirerede de studerende til mange forskellige vinkler i deres arbejde – hvad præsentationerne også illustrerer. (klik på billedet for at se dem)

Nogle forholdt sig helt konkret til parallelsamfundspakken, planlægningspraksis og social inklusion, mens andre undersøgte, hvad den rumlige organisering i bolig og byrum betyder for f.eks. det sociale liv i en bebyggelse som Gadehavegård. Andre igen tog stilling til arkitektens ansvar, idealer og metoder i forhold til den måde, vi bygger og indretter vores samfund på.  

I 2022 har de studerende med udgangspunkt i interviews med beboere i Gadehavegård studeret de nuværende forhold og sammenholdt dem med de planlagte ændringer. De studerende har blandt andet talt med beboerne om de forestående tvangsflytninger og den store usikkerhed for fremtiden, som de skaber. Det har ført til diskussioner af, hvordan der herhjemme kan finde tvangsflytning sted af så mange helt almindelige mennesker i 2022, og hvilke andre måder der kunne være at løse udfordringerne på. 

En sideløbende diskussion har handlet om de åbenlyse klimaproblemer, der er forbundet med at rive eksisterende boliger ned for at erstatte dem med nye på samme sted. Endvidere er det blevet diskuteret, hvordan vores måde at italesætte disse problemstillinger påvirker vores forståelse af og fortællinger om dem. 

Forløbet er blevet til i samarbejde med Domea.dk og Høje-Taastrup Kommune. 

KLIK PÅ DETTE LINK OG SE 3 ÅRGANGE AF ARKITEKTSTUDERENDES ØJNE PÅ ALMENT BOLIGBYGGERI

Tirsdag d. 8. marts udstillede årgang 2022 deres bud på Gadehavegård på rådhuset

foto: De studerendes underviser: Michael Asgaard Andersen Lektor, M.Arch., Ph.d. Institut for Bygningskunst, By og Landskab

De gæstfrie beboere ser hvordan de unge studerende ser deres hjem.

Det er små kunstværker af beboernes levede liv og dagligdag.
Flere har nu plakaterne på væggen derhjemme.
Beboerne, der åbnede deres hjem for de studerende mødtes 29. marts i beboerhuset, og så resultatet af deres møder.

Jeg har aldrig skammet mig over at bo her. Det er fantastiske lejligheder og miljøet. Da jeg blev skilt flyttede jeg tilbage.
—–
De skulle jo se, at der også bor almindelige mennesker med jobs og uddannelse, som er interesseret i kunst og kultur. De var så søde.

Selvom det i starten er lidt grænseoverskridende ville jeg gerne hjælpe de unge mennesker under uddannelse. De har ramt spot on med den plakat.

——–

Min søn var hjemme da de kom. Det betød ikke noget for dem, de var så søde. Jeg viste dem den seng, jeg selv har bygget med reoler under.

——–

Jeg viste dem de puder fra Kurdistan, som vi sad på på gulvet, da vi flyttede ind, fordi det mindede os om vores barndom. Det var før vi fik børn. Nu sidder vi allesammen i sofaen. Jeg savner at sidde på gulvet.


Nyhedsarkiv26. maj 2023


Café Gadehjørnets sommerfest

25. maj 2023


Årets familietur går til ZOO, København

20. april 2023


Dette foredrag må DU bare høre! JA, lige nøjagtig DIG!

20. april 2023


SAGDE DU GRATIS MAD??! IGEN! IGEN!

27. februar 2023


Nyt om GadehaveGym